sts starter klõpsib, ei käi ringi.

Remont jms.
ain
ravi puudub
Skype Kasutaja: eldorado67

Re: sts starter klõpsib, ei käi ringi.

Post by ain »

odott, aga kõik muud asjad töötavad, kui peab? panen küll täitsa lambist siin, aga süütelukkudega on mikidel näiteks ka päris palju probleeme olnud - just siis luku küljes oleva klemmplaadiga.
Kui õieti mäletan, sai seda testida teise plaadi-lukuga - pistik olla kuskil roolisamba alumises pooles, sinna uus lukk külge ja selgus majas.

Aga see on muidugi mul selline hommikune uitmõte.....
„siin on tegemist jällegi ühe toreda riigireetmisega“ (Bretschneider).
getreal
vaikne vend

Post by getreal »

Northstari starteri kätte saamine pole miski keerukas tegu aga vaheta ennem aku + klemm ära
endal sama jama kunagi asi tegelt oli väha lihtne cadillacil sihuke imelik klemm et ta võib ilusti kinni olla aku küljes ja puhas kuid see polt mis juhtmed klemmi küljes hoiab kipub lahti tulema ja siis tõmbab akulkemmi keerme siledaks nii et ei jää enam kinni
Vähemalt minul selline jama aga sain ka sellele alles jaole pärast seda kui starter juba maas oli
Kristjan
huviline

Post by Kristjan »

:o Mingi tüüpviga neil?
Krt täna hommikul sama jama. Keeran süüdet ja käib üks klõps ja vaikus. Ei midagi enamat...
Neutrali peal sama keiss.
Akut näitab 11,8 koguaeg, seega tühi ta ei ole, samuti kellad ja viled kõik töötavad.
Veateateid ka ei ole.
Lugesin foorumist paari sarnast teemat sarnaste probleemidega.
Soovitaks reeglitesse punkt lisada, et kui viga küsid ja lahenduse leiad siis pane see ka kirja.
Kasutad otsingut, leiad õige teema aga teemad poolikud ja oma murele lahendust ikka ei leia.
Paistab, et kui saad auto korda siis ei viitsita enam kirjutama tulla...
Näituseks minu teema kui masin läks keema, sai põhjalikult ka kirja pandud mis juhtus, miks, mis sai tehtud ja kuidas, ehk on abiks ka teistele kunagi.
STS '95
ain
ravi puudub

Post by ain »

Kristjan - jutt õige, kui asi korras, peaks kindlasti ka lahenduse lisama - selles ju foorumi mõte on, et siit abi saaks.

Aga ma ei usu, et tüüpveaga tegu. Pole kuulnud küll rohkem, kui miskisest 3 sellelaadsest veast...
Kui sul volt paigas ja armatuuris tulesid ära ei kustuta, siis ilmselt tegu kas kehva ühendusega starteri juhtmetes (akult starterile +) või hoopis mootori ja kere vahelises massis?
Sest kui klõpsub, siis tähendab käigukangi blokeering peal pole - klõps tähendab seda, et starteri tõmberelee ei jõua tõmmata kokku suuri klemme (mis panevad starteri mootori tööle) ja ka bendiksit (mis lükkab starteri hammasratta hoorattaga hambumisse.
Või on üise külmaga starteri ära jäätanud?
Kristjan
huviline

Post by Kristjan »

Ma kontrollin hiljem juhtmed üle nii palju kui ligi pääsen.
Hellasin AB'sse ka, ütlesid ka umbes sarnast, et tõmberelee õhtal äkki.
Kuna garaazi ei oma, siis tõenäoliselt treila tellima ja masin AB'sse.
Üleeile tuli just teine masin remondist, krt ikka head küljed on ka selles kui kahte autot omad.
Saad ikka liikuma kui üks rivist väljas...muidugi topelt remont ja kütusekulud...
STS '95
petspoiss
huviline

Post by petspoiss »

Oma 96´eldol olen ka sellist klõpsumist täheldanud ,eriti esimeste suuremate külmadega! aga alati on aidanud aku klemmide ja juhtmete puhastamine ja korralik taasühendamine! Nüüd olen juba ise aeg-ajalt neid puhastanud. Esimese hooga ka vahetasin ka kunagi aku välja ja tahtsin starteri kallale minna!
96 eldorado
Kristjan
huviline

Post by Kristjan »

Täna siis esimene soe jälle ja läksin siis neid juhtmeid üle vaatama, ennem aga mõtlesin, et korra proovin veel käivitada...ja laksust töötas :? Tobe värk igal juhul... 3x proovisin ja iga korraga probleemi vabalt. Tobe ses suhtes, et kuskil ju mingi jama on aga kui pole jama siis ei ole ka midagi remontida. Ta on mul külamaga ka käivitunud ilusti aga muidugi pole jõudnud proovida veel sellise kõbedaga nagu too päev oli.
petspoisi teooria kõige lähemal...
Ühesõnaga ideid on ?
STS '95
Indrek_S
õlinina

Post by Indrek_S »

Tundub tõesti nagu kontaktide jama olevat.
Külmaga halva ühenduse vahel olev niiskus jääs ja ühendust ei anna....jää minuarust väga elektrit ei juhi sest molekulid ei liigu.
ex Lexus, ex Taurus, ex Sable, ex Fleetwood, ex Porsche, ex 2x Lexus LS430
Current:
LS400, Infiniti QX70, GT86, Lepo :)
blood
õlinina

Post by blood »

ma su asemel laseks selle ahela ikkagi üle kontrollida.. minul küll pole stsi aga FWBa ka starteri jama üle elanud.. oli ka,et kord töötas kord mittte.. ühel htekel olin "kapa kohilas" ja ei läinud... kuni siis klemmide ühendamisel sain ta käima (he kui suur kruvikeerjaa autos).. Ja peale seda jälle töötas mõnda aega .. kun siis ABs pandi diagnoos starter küpse. Parem karta kui kahetseda.
rebaseonu
vaikne vend

Post by rebaseonu »

Vabandan kui teemat solgin, kuid räägin oma kogemuse.
Enadal oli DeVille´l 2 nädalat tagasi olukord kui lihtsalt ühel hommikul ei käivitanud ja kõik. Vaatsin ka Caddy enda info alt, et 11,... sees ning ei tohiks probleeme olla, akul veel 11/06 kleeps peal. Kardsin, et mingi juhtmete lühis või midagi. Panin testri klemmide peale ja hakkas kohe numbreid allapoole lugema. Selge - aku peetis. Ehk, kui sul dash näitab, et 11,8 ja kõik OK, ei tähenda veel, et akut/klemme kontrollima ei peaks.
Siit tõmban üles uue küsimuse, kes müüb US külgkinnitustega akusid Tallinnas? Ise ostsin vaheklmmid ja nägin nats vaeva ja panin Centra (loe Bosh) aku peale.
ex - DeVille `96
SRX `05
rebaseonu
vaikne vend

Post by rebaseonu »

rebaseonu wrote: Centra (loe Bosh) aku peale.
Sorry. Centra=Exide. Eks Iiri wiskey teeb oma... :hat
ex - DeVille `96
SRX `05
ain
ravi puudub

Post by ain »

Mina ostsin US Partsist Mäealuse uulitsas - neil oli täitsa letikaup. 2 aastat garantiid ja puha.
imre007
õlinina
Skype Kasutaja: leigar

Post by imre007 »

küljeklemmiga akut võib veel küsida automeistrist-tõsi,et too hulgifirma kuid kui kuidagi ei saa siis kuidagi ikka saab!
aga akupinge 11,8v peaks küll lahja natuke olema,minu apastraat ei läinud küll tööle!
ex-cadillac fleetwood

Vw Sharan 1.9td 97

http://www.defa.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http.://www.hella.ee
ain
ravi puudub

Post by ain »

veel korra - armatuuris näidatav volt ei räägi aku seisukorrast midagi - lugege mu eelmine selleteemaline post mõttega läbi :duh
Post Reply