Mure Cadillac Seville 92a käivitumisega
Mure Cadillac Seville 92a käivitumisega
Keerates süütevõtit ei taha mootor koheselt käivituda, enne käivitumist käis terav plõks ja siis vaevaliselt nagu oleks pääsenud mingi takistuse tagant, suutis starter mootori käivitada. See on kestnud juba mõnda aega ja on tasapisi hullemaks läinud. Täna hommikul käivitades keerasin võtme lõpuni, ootasin ja mõni sekund hiljem käivitus väga raskelt. Ja nüüd külma ilmaga käib võti ka süütelukus kuidagi väga raskelt. Nüüd õhtul enam starterit ringi ei ajanudki ja pidin auto linna parklasse jätma. Mõtlesin, et asi akus, sõbra autolt panime krokodille, ikka ei elumärkigi. Samas akus voolu küllaga, tuled erksad. Üks teadjam oskas öelda, et äkki starteri relee õhtal. Võibolla aga viga hoopis süüütelukus. Kuidas oleks võimalik auto omal jõul käima saada, saaksin vähemasti remondikohani sõita...? Mis rikkega võiks täpsemalt tegu olla? Ja kui suurt väljaminekut vastav remont eeldab?
Tänud vastamast!
Tänud vastamast!
- 90Deville
- krooniline mölapidamatus
- Skype Kasutaja: jaan järva
Re: Mure Cadillac Seville 92a käivitumisega
Ju siis starter hakkab öhtule saama, vöi süütelukk(mida ma väga ei usu).
Kui sul 4.9l mootor siis proovi millegagi koputada vastu starterit, see asub kohe mootori ees allküljel.
Kui sul northstar siis help you god
Edit: starter pole kallis asi ja saab ka remontida, mahavötmine poleka teab kui suur töö.
Kuna tundub et sa ise miskit ei jaga sellest siis koputa ta käima, kui läheb, ja siis kuhugi remondikohta ühe soojaga. Koputada tuleb rauast asjaga ja päris kövasti.
Kui sul 4.9l mootor siis proovi millegagi koputada vastu starterit, see asub kohe mootori ees allküljel.
Kui sul northstar siis help you god

Edit: starter pole kallis asi ja saab ka remontida, mahavötmine poleka teab kui suur töö.
Kuna tundub et sa ise miskit ei jaga sellest siis koputa ta käima, kui läheb, ja siis kuhugi remondikohta ühe soojaga. Koputada tuleb rauast asjaga ja päris kövasti.
kkk
4.9 mul jah
süütelukku ise ka ei usu - ju ta sul külmast kange on.
vaikne suremine vast jah starteri teema.
vaikne suremine vast jah starteri teema.
„siin on tegemist jällegi ühe toreda riigireetmisega“ (Bretschneider).
Täna proovisin taas käivitada. Süsteem käitub järgmiselt: Kui keeran süüte esimesse astmesse, hakkab ventikas tööle kui aga keeran võtme edasi lõppu starteri asendisse, on kuulda väikest plõksu rooli all ja armatuuris kõik tuled kustuvad , kaasaarvatud vent jääb seisma. Ühe veakoodi viskas ka korraks, kus ütles midagi sellist, et ei saa autot starterist käivitada, et tuleb kuskilt midagi muukima hakata. Tundub, et kaitsme viga see ka olla ei saa.. Ega vist muud üle jää kui puksiir tellida ja American Beautysse..
Puhasta aku ja starteri voolujuhtme klemmid ära, või on aku kutu.
Olen ka ise aku veast mõelnud, selle vanust ma ei tea, 2,5 a olen mina sellega sõitnud, enne mind mine tea veel kui kaua see on peal olnud. Selle aku puhul küll mäletan üht juhtumit kui hommikul autosse istudes oli vool täiesti kadunud, kas olid siis tuled sisse jäänud vms. Sai siis aku korralikult uuesti täis laetud. Olen kuulnud, et kui kaasaegsem aku voolust täiesti tühjaks laadida, pidavat tal plaadid sees kõveraks ja lühisesse minema...ei tea. Oleks viga ainult akus, oleks väga viis. Oleks pidanud krokodille võibolla otse juhtmetesse andma. Samas kompuuter näitab aku voolu üle 11v. Proovin veel ühe katsetuse teha, enne remonti vedimist.. katsun siis puhastada akujuhtmete kui starterijuhtmete klemme, krokodille otse aku juhtmetesse teiselt autolt, vastu starterit koputada. Sest kui remondikohas ilmneb, et viga just akus oligi, siis mõttetu lisakulu vajaminevale uue aku ostule. 

11V volti on vähe ju, või ma eksin.
sellise pinge juures ei tee starter mingit liigutust või ta ei saagi teha
- DevilDeville
- ravi puudub
- Skype Kasutaja: devildeville
normaalne laadimine on mingi 13 kopikatega ja aku seisva mootoriga võiks ikka ka üle 12 näidata gramm. kaasaegsed targad masinad ei taha eriti midagi teada 11 voldist.
e: eks see aku sul külmaga maha kooles, nüüd uut ostma tarvis minna.
e: eks see aku sul külmaga maha kooles, nüüd uut ostma tarvis minna.
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
Jep seisva mootoriga peaks olema ikka paar grammi üle 12 voldi. Mõned väidavad et laadimise pinge võiks isegi 14 -14,2 olla
Sai nüüd pilt selgemaks... Sõber pani oma Caddy pealt krokodillid otse juhtmetesse. Nii kui starterit annan, käib rooli all plõks, armatuuris kõik põlev ja tuled muutuvad tuhmimaks. Võtit kauem, u 5 sekki starteri reziimis hoides lööb pilditumaks kõik. Totaalselt peab midagi kuskil lühises olema. Tõenäoliselt starteri tõmberelee, arvan ise. Akus pole antud juhul siiski asi. Koputasin vastu starterit, ka see ei andnud tulemust! Eks kirjutan ka siia kui AB-st tagasi teisipäeval... Aga tänud sellegipoolest, kes võtsid vaevaks vastata!
Anna siis teada jah mis viga oli. Kui starteri juhe head ühendust ei anna siis ei aita ükski krokodill ega aku.
täna käisin nüüd kolmandat korda autole eluvaimu sisse puhumas... ei tolku miskit. Ei olnud mul piisavalt ruumi, et starteri juhtmeid maha keerata, külla terava esemega proovisin surkida ääri. Nüüd ilmnes veel selline asi, et enne kui starterit keerates tuled armatuuris kustuvad, siis nüüd juba võtme süüte asendisse keeramisel lööb pildituks armatuuri tuled. Täpsemal nii, et kui süüde on sees ja armatuuris tuled põlevad, tulede peale tõmmates pilditum ja raadiost käib eriline krõbin läbi... mingi kahtlane lühis mängus... ise mõtlen, et satrteri relee. Mul ei hakka rohkem hammas peale, vaatame, mis spetsialistidel öelda on