Kõik, mis mujale ei sobi
Post Reply
antoonio
ravi puudub
Skype Kasutaja: sniffest

Post by antoonio »

Teeks ühe teema siia (iseasi kui mõttekas see on) kus oleks kirjas kogemused asjade tellimised kus kohast, ja mis teenus ja palju maksma läks ning loomulikult kõige tähtsam kui kiiresti. Teemat ajendas tegema asjaolu et UPS ei suuda nädalaga Inglismaalt asja kohale toimetada samas samal päeval tellitud vidin Californiast on mul juba käes.

Viimase aja tellimised :

1. Sopran sax (paras kast kuskil 5kg kanti), Ebay, loode Inglismaa, ca 700EEK Royal Mail 14 päeva
2. Salongivalgustuse klaas (ümbrik), Ebay, New Mexico US, ca 100 EEK, USPS 13 päeva
3. Caddy märk (ümbrik),Ebay, Kentuky US, ca 100EEK,USPS 12 päeva
4. Caddy laevalgusti (karp), Ebay, California US, ca 250 eek USPS 16 päeva
5. Antenn (karp), Ebay, California US, ca 250 EEK, USPS 8 päeva
6. Autoraadio (karp oletatavasti 1,5Kg), Moss--Europe, Feltham Inglismaa, ca 630, UPS (minult küsimata topiti sinna) 8 päeva.

Kaks viimast tellisin ühel päeval ja näedsa UPS tõi ikka paki kohale:D

Sihtkoht siis Rakvere
Cadillac Coupe Deville 79 dMarchand Edition
Do ya f*ckin' believe any of that sh!t?!?!
ain
ravi puudub
Skype Kasutaja: eldorado67

Re: Post: kulud ja aeg

Post by ain »

see sobib siia kenasti, kotitakse taas lihtsat inimest:

Alates 1. jaanuarist 2010 väheneb ühendusevälisest riigist saadetud kaubasaadetistele käibemaksuvabastuse piirväärtus 344 kroonini, mittekaubandusliku kaubasaadetise puhul 704 kroonini

Alates 1. jaanuarist 2010 jõustuvad käibemaksuseaduse (KMS-i) § 17 lõike 1 punkti 9 ja lõike 2 muudatused, mille kohaselt käibemaksuga ei maksustata kaubasaadetist väärtusega kuni 344 krooni, mis saadetakse ühendusevälisest riigist Eestis asuvale saajale.

Maksuvabastust ei kohaldata alkoholile, tubakatootele, parfüümile ja tualettveele. See tähendab, et kui ühendusevälisest riigist Eestisse saadetud kaubasaadetise väärtus ületab 344 krooni (22 eurot), tuleb esitada kaubasaadetise kohta tollideklaratsioon ja tasuda käibemaks.

Kolmanda riigi eraisiku poolt eraisikule saadetava mittekaubandusliku kaubasaadetise käibemaksuvabastuse piirväärtus on 704 krooni (45 eurot). Seega, kui mittekaubandusliku kaubasaadetise väärtus ületab 704 krooni (45 eurot), tuleb esitada kaubasaadetise kohta tollideklaratsioon ja tasuda käibemaks.

Kaubasaadetiste puhul, mille väärtus ületab 2347 krooni (150 eurot), tuleb tasuda lisaks käibemaksule ka tollimaks.

KMS-i § 17 muudatuste kohta loe lähemalt:
„Käibemaksuseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadusest" Riigikogu kodulehelt (551 SE).

Kuni 31. detsembrini 2009 kehtib käibemaksuvabastuse piirväärtus 2347 krooni.

http://www.emta.ee/index.php?id=26695&tpl=1026" onclick="window.open(this.href);return false;

Nii, et sai siis mingi aasta ja tsiba peale nautida odavat usast asjade ostmist. Nüüd peab jälle hakkama müüjaid paluma et nad odava hinna kaubale peale kirjutaks. See meie õnnetu riik tahab ikka igalt poolt raha saada, tundub et olukord on sitt mis sitt :rantsc
„siin on tegemist jällegi ühe toreda riigireetmisega“ (Bretschneider).
saabotska
aktivist

Post by saabotska »

Mul endal tuleb varsti rockautost üht koma teist tellida ( pole kunagi varem tellinud ), et kuidas see tollideklaratsiooni esitamise asi välja näeb? Ma tellin selle omale ju koju. Kes see küsib mult mingeid pabereid jne ja kes ütleb mulle et ma pean nüüd mingit maksu maksma? Ma puutun sellise asjaga esimest korda kokku ja olen tsipa napsune ka veel :drink sorry :roll:
jaamakorraldaja
aktivist

Post by jaamakorraldaja »

Täitsa peetis pehmeltöeldes - see pauk tuli küll selgest taevast. Sisuliselt on see väga mõtetu summa, mis järgi jäi.
Ja see ei ole ju vaid käibemaks - mis tuleb tasuda. Nad suravad ju posti-tolli deklareerimistasu ka sinna otsa 150-200kr/paki kohta.

Postipakid liiguvad ka nüüd hilissügisel usast täiesti kaootiliselt.
Sest miski novembri kuus muutis USA rahvusv. postitollisüsteem ennast - ning kui enne sai paki USAs posti
panna vaid hetkega, kristeldades paar rida sinna blanketi peale, siis nüüd tuleb teha terve deklaratsioon,
ning see on üsna ajakulukas ettevötmine - mis võib osad kauba müüjad/postitajad eemale peletada rahvusvahelisest postitamisest.

Näiteks toon välja, et novembri alguses/okt löpus sai saadetud kaks pakki järjestikulistel päevadel,
selle 10tööpäevase delivery versiooniga. Üks tuli 8-l kalendripäeval, järgmine pakk aga mis oli juba selle uue süsteemi ehk deklariga tehtud,
kulges siia 27päeva. Saadetud Claimi peale ütles postifirma, et Eesti Toll hoidis kinni - pärast kontrollisin,
et eesti tollis viibis pakk täpselt vaid 2tundi sellest 27st päevast.
{ specialgarage.com ~ Life Is Just One Cadillac After Another }
jaamakorraldaja
aktivist

saabotska wrote:Mul endal tuleb varsti rockautost üht koma teist tellida ( pole kunagi varem tellinud ), et kuidas see tollideklaratsiooni esitamise asi välja näeb? Ma tellin selle omale ju koju. Kes see küsib mult mingeid pabereid jne ja kes ütleb mulle et ma pean nüüd mingit maksu maksma? Ma puutun sellise asjaga esimest korda kokku ja olen tsipa napsune ka veel :drink sorry :roll:
Sulle saadetakse kogu vajalik info postkasti, et mida tegema pead.
Kui pead maksma, siis kaubale postkontorisse järgi minnes - Su eest on köik tehtud.
saabotska
aktivist

Post by saabotska »

Okey. Krt siis peab kohe kiirelt ära tellima, 165-e dollari eest ei küsita praegu vist midagi.
jaamakorraldaja
aktivist

Kusjuures kui kulude list välja tuua, siis on kulud järgmised

kuni 344 kr - kuludeta.
344 kr -> 744 kr - tasuda +20% käibemaks, +tolliposti deklaratsiooni koostamise tasu.
745 -> .... - tasuda +5-10% tollimaks (olevalt kauba koodist) + see kõik korrutada +20% käibemaksuga + +tolliposti deklaratsiooni koostamise tasu.

see arvestus tuleb siis konkreetse paki eestisse saabumise kuupäeva USD/EEK eesti panga kursi alusel.

ps. siinkohal tasub jälgida, et eestis on ka transporditasu kauba maksumuse üks osa,
mille pealt arvestatakse maksud. seega kohati nad ikka arvestavad selle usa postipaki saatekulu ka kauba hinna sisse.
nii, et arvestage see ka alati igaksjuhuks otsa - siis saab löpliku deklareerimishinna.

parandage, kui miskit puusse panin, parandan ära.
jaamakorraldaja
aktivist

praegu kuni aasta löpuni ei küsita ca $220-225 paki eest midagi.
constrictor
huviline

Post by constrictor »

huvitav, kui saadetis on saadetud välja sellel aastal aga jõuab 2010, kas uus seadus kehtib?
http://www.autoparandus.ee" onclick="window.open(this.href);return false;
jaamakorraldaja
aktivist

ma pigem arvan, et saabumisaja järgi. sest usd/eek vaheline kurss arvutatakse ka ju saabumis- või deklareerimispäeva seisuga.
antoonio
ravi puudub
Skype Kasutaja: sniffest

Post by antoonio »

sobrasin netis ja paistab et UKs toimivad samad määrad http://www.sloanefox.freeserve.co.uk/importukduty.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tax Free Allowances

Current concessions and exemptions from Duty and VAT

GOODS of £18 (22 Euro / ~$US 32**) or less in value (before postage, packing and other miscellaneous costs - i.e. the basic intrinsic value of the goods). This allowance excludes alcohol, tobacco products, perfume or toilet waters (see below). If the value exceeds the allowance figure, tax has to be paid on the whole value - not on only the excess over the allowance figure.

GIFTS from one private individual to another with a value of £36 (45 Euro / ~$US 65**) or less (before postage, packing and other miscellaneous costs - i.e. the basic intrinsic value of the goods). To qualify as a gift the item must be sent from a person, not a business, and must be for your own use......
Cadillac Coupe Deville 79 dMarchand Edition
Do ya f*ckin' believe any of that sh!t?!?!
Post Reply