Check Coolant Level - Radikas katki

Remont jms.
Koit
lobamokk
Skype Kasutaja: koit aro

Check Coolant Level - Radikas katki

Post by Koit »

Täna vilgutas korraks seda kirja, piilusin järgi, kuskil mingit leket ei tundu olema...loiku pole ja käiva mootoriga kah kuskilt vedelikku ei paista välja tulevat...temperatuur on täiesti normis. Lappasin manuali kah tubli tükk aega, aga vastust ei leidnud oma küsimusele: Kas vedelik võib ajapikku ilma lekketa kah kaotsi minna kuskile? Panin vahetuse aja kirja AB´sse, aga südamerahustuseks võtaks siit kah väheke tarkust...veits kõhe on liigelda.
Vana number kasutusel jälle. 556 991 51
ain
ravi puudub
Skype Kasutaja: eldorado67

Re: Check Coolant Level

Post by ain »

vaata jaheda mootoriga, kas paisupaagis on tase normis - see keskmine pulk, mis sealt august paistab, peab nii poolest saadik (augu keskelt) vedeliku all olema.
Kui on, siis võib olla selline tore viga, kui andur, mis paisupaagis on, on saba andnud.
Või siis juhe kuskilt viga saanud.
„siin on tegemist jällegi ühe toreda riigireetmisega“ (Bretschneider).
rebaseonu
vaikne vend

Post by rebaseonu »

just info:
ka mul oli seda check coolant level juttu iga natukese aja tagant. ei leidnud kuidagi viga üles, miks iga natukese aja tagant jälle nagu vedelikku vähem. lõpuks leidsin vea, kui lasin caddiga naisel linnas käia :) nimelt suutis ta nii raske jalaga olla, et jahtusvedelik kuumenes 100kraadini ja kapoti alt hakkas aurama. naine väitis, et radikas auras. uurisin palju uurisin, aga mingit leket ei olnud. panin mootori käima, ikka nagu midagi. ütlesin naisele, et tule vajuta siis gaasipedaali nagu sa seda tavaliselt teed ja kuskil 4000 rpm hakkas vaskust nurgast 2 radika vahelt vedelikku välja ajama, aga seda juhtus ainult suurtel pööretel. pika jutu point on see, et radika mahavõtmisel avastasin, et vasakult poolt kust ülevalt mootorist vedelik sisse tuleb on plastivannil teisel pool ülalt alla 6-7 cm pragu, kust vedelikku välja immitses. radika remondis selgus, et caddydel just sealt samast kohast see suht tavaline probleem. uut radikat ei tellinud, vaid lasin alumiiniumist uue vanni teha, vaatame kas see kestab ;)

R
ex - DeVille `96
SRX `05
Koit
lobamokk

Post by Koit »

Tase on normis...viisin poisi lasteaeda ja naise tööle...kaks korda panin mootori seisma, rohkem pole kirja visanud...mingi pisike loik tekkis alla (mulle vähemalt tundus), kui lasteaia ees korra kõhualla vaatasin...samas, naise töö juures parklas polnud jälle midagi, keegi teine äkki ajas sinna midagi maha, ma ennem ei vaadanud kah...kurat teab seda asja nüüd, peab AB´s ära käima, siis vast saab selgust.
ain
ravi puudub

Post by ain »

see loik võib olla ka kliima kondensaatvesi, mis praeguse juba suht sooja ilmaga kondi torudele tekib - pista näpp sisse ja maitse, kas tegu jahutusvedeliku või tavalise veega ;)
Koit
lobamokk

Post by Koit »

Kui uue loigu leian pistan kohe lusika sisse :mrgreen:
Koit
lobamokk

Post by Koit »

Nii, nüüd on kõht mõnusalt tosooli täis...ehk, et täna hakkas siis lõpuks üsna mehiselt tilkuma, kallasin dexcooli ääreni täis ja käisin Pärnu Mnt. 393 garages, poiss vaatas asja üle ja homme saan auto sinna viia, ta oli just natuke aega tagasi ühte N* radikat teinud, nagu ma jutust välja lugesin. Nüüd oleks tarvis teada, et mitu tabletti peaks sinna süsteemi pärast panema, kui leke likvideeritud ja kas tuleb panna paisupaaki või kuskile allapoole lõdvikusse (puruks peab vist nad peksma, onju?)...ja mitu liitrit dexcooli ja vee kokteili sinna kokku läheb, siis tean palju seda punast rüübet osta...selline jutt sai siis.
ain
ravi puudub

Post by ain »

3 tabletti teed puruks ja alumisse lõdvikusse siise. Paisupaaki ei ole mõtet panna, sest siis sinna ta ka jääb.
Ja dexcooli koguse saad teada oma auto user manualist - vaata, siin tehnilise all on koht, kust neid tõmmata saad. oli vist kokku mingi 10 liitrit (aga kindel pole)
Mina sain dexcooli ja tablette AB-st - oli täitsa letikaup.

Kust katki läks siis?

Ja tervita radikameest ka (ja küsi, millal mu 67 Caddy radikad valmis saavad - ega mul kiiret muidugi pole) :mrgreen:
Koit
lobamokk

Post by Koit »

ain wrote:3 tabletti teed puruks ja alumisse lõdvikusse siise. Paisupaaki ei ole mõtet panna, sest siis sinna ta ka jääb.
Ja dexcooli koguse saad teada oma auto user manualist - vaata, siin tehnilise all on koht, kust neid tõmmata saad. oli vist kokku mingi 10 liitrit (aga kindel pole)
Mina sain dexcooli ja tablette AB-st - oli täitsa letikaup.

Kust katki läks siis?

Ja tervita radikameest ka (ja küsi, millal mu 67 Caddy radikad valmis saavad - ega mul kiiret muidugi pole) :mrgreen:
Hehee, eks ma küsin ta käest.
Tabletid on mul täitsa olemas, hea mitu lehte kohe. Katki tundub samast kohast olema, mida Rebaseonu kirjeldas...100% kindel pole, aga haiseb sedamoodi. Manual on mul kah olemas, aga kui juba kirjutamiseks läks surasin selle küsimuse kah siia otsa, tablettide kohta pole seal kindlalt midagi kirjas ;) Huvitav on see, et hommikul oli tase normis, aga eile vilgutas tuld...ja täna hakkas tilkuma...jube vale järjekord minumeelest.
ain
ravi puudub

Re: Check Coolant Level - Radikas katki

Post by ain »

pagan teab, miks ta nii tegi - soojenedes peaks vedelik paisuma ja rohkem teda süsteemis olema.
Aga ehk siis hoopis tõmbas ka praost õhku sisse?

Aga pean vaatama - mul vist valgest ka radikas üle, kui väga vaja - veits kõver küll aga igati vedelikutihe.
Koit
lobamokk

Post by Koit »

ain wrote:pagan teab, miks ta nii tegi - soojenedes peaks vedelik paisuma ja rohkem teda süsteemis olema.
Aga ehk siis hoopis tõmbas ka praost õhku sisse?

Aga pean vaatama - mul vist valgest ka radikas üle, kui väga vaja - veits kõver küll aga igati vedelikutihe.
kurat teab jah...kui minu radikast asja ei saa (mida ma ei usu, kutt tundus päris pädev spets olema), annan sulle teada, ehk saabki sinu oma ette keerata, tänud igatahes pakkumast...näis :)
ain
ravi puudub

Post by ain »

on spets jah. igatahes jõudu!
rebaseonu
vaikne vend

Post by rebaseonu »

mies wrote:käisin Pärnu Mnt. 393 garages, poiss vaatas asja üle ja homme saan auto sinna viia, ta oli just natuke aega tagasi ühte N* radikat teinud, nagu ma jutust välja lugesin.
Minu N* oli. Kirsipuu poiss on päris hea käega. Väga ilus töö oli... :yup
ex - DeVille `96
SRX `05
Koit
lobamokk

Post by Koit »

Radikaga asi jonksus, edasi tilgub pumba vahelt...homme Ab´sse aega panema, saab ehk enne Jurmalat uue pumba külge visata.
ain
ravi puudub

Post by ain »

kui kannatab, telli usast - siin võub pumba remontkomplekt suht kirves olla.
Vaata hinda rockautost.
Muidu saaksid ka ise ära vahetada - midagi keerulist pole, aga seal on vaja ühte spetsriista lahti kruttimiseks.

Ja nb - tavaliselt hakkab tilkuma pumba tihend, pump ise on suht kindel asi ;)
Post Reply