Tere kõikse Caddy pere!
Täpselt kolm nädalat tagasi "päästsin" ühe Eldorado, kes 1000km Eestimaa teedel maha vuranud, otsides endale uut peremeest. Tegu siis musta 97. aasta ETC mudeliga seest heleda nahaga, mis oli maale toodud aasta tagasi. Läbisõit 138tkm. Süda 4,6 N* 300hobusega.
Põhimõtteliselt oli "sea ost kotis" kuna oli kiirelt liikumisriista tarvis. Otsus sai tehtud 24h-ga.
Kohe sai vahetatud jahutusvedelik ning mootoriõli ja kõrvaldatud mõned pisivead. Hetkel siis ainult üks aktiivne veakood mille kõrvaldamiseks mul lihtsalt ei jätkunud aega. Lendasin ära mõneks ajaks.
Kahetseda pole millegi üle, kõik tuled-viled funkavad, puhas sõidurõõm. Kuigi küttekulu oli kõige väiksem määraja auto valikul jäi karp lahti kui Tartu ots sai tehtud. 100.ga sirgel teel 7/100'le ja kogu trassi summaarne 8,2/100'le. Seega moto käib korralikult.
Aga nüüd asja juurde: kõikide mahlade vahetusvälbad on antud auto normaalse kasutamise puhul ehk siis pidevalt kuumutades/jahutades/rõhu all olles jne aga kas keegi tark oskab öelda kas ka seistes muutuvad nende vedelike omadused? Näiteks jahutus- või pidurivedelikus.
Küsimus ei ole üldse selles et ei taha/saa vahetada õigel ajal vaid selles et suurema osa ajast auto seisab...
Uus armuke ning Northstari mahlade säilivusaeg?
Jahutusvedelikku vahetaks ma olenemata läbisõidust iga kahe aasta tagant (oranz), samuti pidurivedelikku - see imab vaatamata kinnisele süsteemile aja jooksul ikka õhuniiskust sisse ja selle tulemusel kehvenevad pidurdusomadused ja roostekindlus.
Mootoriõli kohta aga ei oska midagi kosta tegelikult - ehk siin targemad pead annavad nõu....
Mootoriõli kohta aga ei oska midagi kosta tegelikult - ehk siin targemad pead annavad nõu....
-
- vaikne vend
- Skype Kasutaja: mobiilimees69
Õli ongi vahetatud nagu eelnevalt kirjutasin. Olen samuti peale igat autoostu kõik mahlad ära vahetanud, ei ole probleem. Ning väikese läbisõidu puhul siis kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Huvitas see et mis siis ikkagi mootoris oleva uue õliga ja muude vedelikega juhtub pikemalt seistes? Et kas need mahlade omadused muutuvad samamoodi seistes kui kasutuses olles?