Selline mõte siis tuli pähe,eelmine nädal,et viiks lapsed Läti Livu akvaparksi.
laupäeva hommikul 28 aprill kell 7 panin Tallinnast jugama.Esimene peatus oli Pärnu Neste bensukas,paak täis ja minekut.Piiril läks kõik kähku,ning edasi probleeme polnud,kuni Riiani,kus mingil arusaamatul põhjusel kaardi teed ei ühtinud linnas olevatega,aga väike seiklus ja juba olime Jurmala poole teel.Liiklus on seal ikka masendav (linnas pole 80 mingi kiirus,sõidetakse mööda nagu postist)maanteel 100 km/h alas,sõitsin ise 120 ge ja ikka olin kõigil jalus (isegi 85a sierra meestel) :D ,järgmisena ei pannud tähele Jurmala piiri,kus tuleb sisseõiduks maksu maksta (tasu 1 latt) võmm võttis kohe rajalt maha ja seletama miskit vene keeles,kuna ma vene keelt ei jaga eriti siis palusid mul oma VAN i ronida.Lõpuks sain siis inglise keeles jutule ja ütlesid,et näed nüüd selline lugu,et kirjutame protokolli (trahv 40 latti).Järgmine küsimus,et see on ju suur raha,ma küsisin vastu et mis teha siis.Vana ikka vaatab otsa ja seletab,et suur raha.Siis taipasin,ning küsisin,et äkki maksan Teile mingi 5 latti ja korras.Selle peale tüüp vastas 5 LATTI,TRAHV ON 40 LATTI TE PAKUTE 5 LATTI.20 LATI peal sain minema :D pluss veel pidin ostma jurmalasse sissesõidu pileti.Ma ei imesta et neil seal liiklus nii korrast ära on kui iga X5 e mees pakub pappi ja sõit võib jätkuda.Öösel olime Lätis Pegasa Pilsi villas,õhtul sai veel Riias Lidos söömas käidud (metsik rahvamass) ning järgmine päev 11,30 eesti poole tagasi.Väike eksimine Riias (kunagi ei saa aru kust tuleb sõit sillale ja kusta maha).Selle aja jooksul nägime Lätis 4 -5 ränka avariid kus oli 2 või enam autot täiesti maha kantud.Kõige hullem tagasi sõites kus oli 8 autot sodid.Lätist sai veel õllet kaasa võetud ohtralt,kuna eestis oldi vahepeal üleüldine keeld pandud.Piiri peal läks muidugi sitaks aega kõik mitteeestlased puistati läbi.Pärnus võtsin jälle bentsu ja 17,30 olin kodu õues.Kokkuvõttes oli lahe,ning kõige suurem üllatus.Sõitsin kokku 715 km ning kütust kulus 80 liitrit,sinna sisse arvestades Riias ummikutes passimised ja ära eksimised.
Sai siis Caddyga Lätis Jurmalas käidud.
- 90Deville
- krooniline mölapidamatus
- Skype Kasutaja: jaan järva
Siis oli eelmine nädalavahetus päris mitu Eesti Caddyt Lätis liikvel,ise käisin Jurmalast veel 160km edasi Kuldigas,offroad vöistlustel omadele kaasa elamas.Liiklus on seal jah utoopiline,pmtselt,kui tahad,siis vöid kohe hakata köigist mööda uhama,savi kas tuleb keegi vastu v ei.Must pani kyla vahel,kus oli 40kmh,mööda rekka umbes 90ga,samal ajal tulid ka autod kogu aeg vastu.Liikluse omapärasusest andis ilmselt köige paremini märku see,et köik neli meest autos panid peale pooletunnist söitu ise turvavööd peale :lol: .Teed olid ka korralikult p..ses,tagasitee önnestus läbida ilma summuti tagumise pytita,ja see on ainus pytt mis tal yldse on.Hääl meenutas kiirendusautot,kylade vahel kergelt gaasi andes otsisid inimeste silmad mingit meeletut sportautot kuid nägid vaid yleni sitast ja yldse mitte silmapaistvat DeVille tyypi peresedaani.Huvitav oli seal veel avastus,et yhegi teadaoleva keelega ei önnestu suhelda,peaaegu keegi ei oska inglist,ja vene tundub neil ka olevat meelest läinud.Kohalikku soblajoblakeelt kahjuks ei valda,ehkki pärast poetsekke vaadates sain ilusti köigest aru-konjaks,sasliks...
Oli tore,varsti jälle.
Oli tore,varsti jälle.
- palumx
- aktivist
- Skype Kasutaja: palumx
...ei saa ka siinkohal oma, Teie seikluste kõrval, tagasihoidlikkusega hiilgavat Lätiskäiku kirjapanemata jätta...
Hakkas kõik sellest, kui 30. kuupäeval, eelmisel kuul olin kenasti ennast sisseseadnud garaaži soojemasse nurka, et seal tsikkel lahti võtta ja väike õlileke peatada. Kõik tundus esmapilgul ideaalne - garaaž oli soe, ratas ilusasti kuiv ja puhas (loe: värv aimatav, tavaliselt porikäkk - tegemist enduurokaga), tubakas ilusasti moka all "toimetamas" (loe: mokatubakas), aga siis astus sisse sõber, kes väljakuulutades, et tal on igav, lubas peale selle, kui tsikkli ära teen, mulle saldejumsi välja teha, kui viin ta yhte piiripunkti, mis on niiiiii väike, et isegi mina seda ei usuks.... Mõeldud tehtud! Võtsin ratta kiiresti lahti, vahetasin paar simmerlingi ära ja veel kiiremini viskasin kokku tagasi. Kui sõbrale ütlesin, et lähme nüüd, oli ta veidi hämmingus, et nagu lähemegi wä? Kiire autfiti vahetus ja teele me läksimegi... Jõudsime siis peale veidiajalist sõitui piiripunkti - no see oli ikka piiripunkt - väike putka, mille kõrval väravad, mis isegi kinni ei käinud ja stop-märk...... OK, putka nähtud sisenesime Läti piiratutesse avarustesse, mida saime nautida vaid paar km, sest siis tuli meile vastu ja tervitas soojalt selline paik, nagu seda oli Ape või siis Hopa, nagu kohalikud seda nimetavad... Astusime sisse kohalikku poodi, kust peale jäätise ostsime ka veel resti õlut, et volber valutult mööda saata ja nii me tagasiteele asusimegi.... Peaks veel ära mainima, et sellist aparaati nagu minul, polnud seal ka keegi elusees näinud vist, sest inimesed ei suutnud oma kaelu niipalju venitada, et meile järele vaadata, aga noh, eks mehised mehed on ikka aegade algusest peale paljude piigade tähelepanu nautlema pidanud :lol: :lol: :lol: , aga Ok, see-selleks, kogu lõbu pikkuseks tuli umbes 3 tundi Eesti aja järgi ja 180,7 km! Vot selline Lätiskäik juhtus minul siis ühel õhtupoolikul, mille ma maal veetsin...
Hakkas kõik sellest, kui 30. kuupäeval, eelmisel kuul olin kenasti ennast sisseseadnud garaaži soojemasse nurka, et seal tsikkel lahti võtta ja väike õlileke peatada. Kõik tundus esmapilgul ideaalne - garaaž oli soe, ratas ilusasti kuiv ja puhas (loe: värv aimatav, tavaliselt porikäkk - tegemist enduurokaga), tubakas ilusasti moka all "toimetamas" (loe: mokatubakas), aga siis astus sisse sõber, kes väljakuulutades, et tal on igav, lubas peale selle, kui tsikkli ära teen, mulle saldejumsi välja teha, kui viin ta yhte piiripunkti, mis on niiiiii väike, et isegi mina seda ei usuks.... Mõeldud tehtud! Võtsin ratta kiiresti lahti, vahetasin paar simmerlingi ära ja veel kiiremini viskasin kokku tagasi. Kui sõbrale ütlesin, et lähme nüüd, oli ta veidi hämmingus, et nagu lähemegi wä? Kiire autfiti vahetus ja teele me läksimegi... Jõudsime siis peale veidiajalist sõitui piiripunkti - no see oli ikka piiripunkt - väike putka, mille kõrval väravad, mis isegi kinni ei käinud ja stop-märk...... OK, putka nähtud sisenesime Läti piiratutesse avarustesse, mida saime nautida vaid paar km, sest siis tuli meile vastu ja tervitas soojalt selline paik, nagu seda oli Ape või siis Hopa, nagu kohalikud seda nimetavad... Astusime sisse kohalikku poodi, kust peale jäätise ostsime ka veel resti õlut, et volber valutult mööda saata ja nii me tagasiteele asusimegi.... Peaks veel ära mainima, et sellist aparaati nagu minul, polnud seal ka keegi elusees näinud vist, sest inimesed ei suutnud oma kaelu niipalju venitada, et meile järele vaadata, aga noh, eks mehised mehed on ikka aegade algusest peale paljude piigade tähelepanu nautlema pidanud :lol: :lol: :lol: , aga Ok, see-selleks, kogu lõbu pikkuseks tuli umbes 3 tundi Eesti aja järgi ja 180,7 km! Vot selline Lätiskäik juhtus minul siis ühel õhtupoolikul, mille ma maal veetsin...
When you turn your car on, does it return the favor?