Suve algusest sõidavad Tartus ringi limusiinid, mida on võimalik nagu taksosid omale järele tellida.
Tarvitseb teha vaid lühike telefonikõne ning juba kümne minuti pärast on ukse ees valge kaheksa meetrit pikk ja kaheksa kohaga Lincoln.
Varem autokeretööga tegelenud 23-aastasele Ahtil Bretile on see esimene suur enda algatatud ettevõtmine. „Kõik kogu aeg küsivad, et miks just limusiinid ja ma ei oska kunagi vastata. Lihtsalt tuli paar aastat tagasi selline mõte,” naeris Brett Tartu Ekspressile ideed kommenteerides. Kõigepealt tuli mõte, siis hakkas noormees limusiiniostuks võimalusi otsima. Firma registreeriti selle aasta alguses, esimesed sõidud tehti mais.
Kui ettevõtte alguspäevil oli tegemist ühe mehe ettevõttega, siis nüüd on olemas juht igale sõidukile. Ega teisiti saakski. Kui esmaspäeval või teisipäeval veel autod tööta seisavad, siis reedeti on kõik kolm valget masinat pidevalt sõidus.
Taksona limusiini kasutada on aga üsna kallis. Üks minut sõitu maksab 13 krooni, millele lisandub sõidualustustasu 35 krooni. Kõige rohkem on lühikesi (umbes tunnipikkuseid) sõite, kuid tihti tellitakse limusiini ka sõitudeks Tallinna ja Pärnusse või üüritakse terveks ööpäevaks. „Kes ühe korra tellivad, teevad seda veel mitu korda. Minnakse klubisse, käiakse sünnipäevadel,” ütles Brett.
Praegu käigus olevad kolm limusiini on kõik kaugelt tulnud – New Yorgist, Havailt ja Inglismaalt. Kuna autod oli kasutatud ja üsna palju sõitnud, tuli kõiki natuke putitada ja nad üle värvida. Tegutsetud kuude jooksul on LuxTaxol hästi läinud ja varsti on plaanis masinaid juurde osta.
Artikkel: Tartu Ekspress, Elina Randoja
Huvitav, millal Tallinnas limukaid taksoks kasutama hakatakse?
Tartus sõidavad ringi luksustaksod
- Eldorado77
- huviline
Vaata Tallinn see on nagu ääremaa rohkem 
(üksi ilus sõna oli ka - perifeeria vist)

(üksi ilus sõna oli ka - perifeeria vist)
Cadillac Eldorado 1977a. 500 - 75 cid "punane kiilakas"
http://www.usaraud.ee/index.php?id=15_47_48_662
http://www.usaraud.ee/index.php?id=15_47_48_662
limu taxo
noh eks me siin tallinnas hoiame ikka latti kõrgemal et 50.- krooni eest ikka igasuguseid kah ei soiduta,ikka korrektne seltskond 1000.-tund ja palun väga.alati on ju olemas ka sõbra takso...
hoiame ikka limusiinid pulmade ja tähtsamate sündmuste tarvis.et autod oleksid kõrgetasemelised ja korras ja puhtad....taxodena on nad varsti ära ruunatud ja kõlbmatud..kuid edu ahtile, olen ka ise talle tööd sokutanud.
omar
hoiame ikka limusiinid pulmade ja tähtsamate sündmuste tarvis.et autod oleksid kõrgetasemelised ja korras ja puhtad....taxodena on nad varsti ära ruunatud ja kõlbmatud..kuid edu ahtile, olen ka ise talle tööd sokutanud.
omar
ostan myyn vahetan see mu elu moto...sõbrad alati naeravad et kunagi ei tea mis autoga ma soidan.vahel vahetad ikka paarkorda nadalas autosid,vahel paar korda kuus.ma elasin 5a usas ja pidasin seal autopoodi ja iganädal ostsin ikka mingi 5-10 uut autot ja tuli muidugi koik nad ara proovida..nyydseks olen omadega ummikus ja ei teagi mida tahan...ykski auto pole piisavalt hea..nadal kaks ja kopp ees...praegu ostsin endale ajutislet s klassi mersu,vahelduseks usa rauale,kah omamoodi elamus.eks näe mis järgmine tuleb.s le juba ostja...