Nõrgad esituled - kas on midagi teha nendega

Remont jms.
nikeacg
vaikne vend

Re: Nõrgad esituled - kas on midagi teha nendega

Post by nikeacg »

Minu 93a. sevillel on klaasist tuled ikka ja algselt ei näidanud kuigi palju siis sai aga tööjuures see asi kätte võetud ja tuled korralikult ära reguleeritud ja uuesti proovitud, juba parem oli, siis panin veel proovi pärast Osrami H4 Nightbreaker pirnid ka sisse(varem müüsime aint philipsit ja nende eriseeria, eriti GT150 pirnide headus oli teada ja proovitud, siis sai ka osram enda nahal proovitud) oli asi juba päris eeskujulik, nii et mina matsin xenoni plaani maha, mis mul algselt juba autot ostes oli.
Ja riigi teatajas on täitsa selline seadus olemas, mis kohustab alates 2000 aastast tulepesuri ja automaatse kõrgusregulaatori koos xenon lampidega, kuna mul teisel autol(1999) ka nii pool- kui täistuli xenon siis olen politseiga sellel teemal juba mitu korda vaielnud ja mul autos see seadus väljaprindituna olemas ka, siiamaani olen mina siiski õiguse saanud.
egonr
huviline

Post by egonr »

peaks enda omadega ka midagi ette võtma, pime aeg käes. Kummad siis paremad on ja kestavad rohkem? Osramid või Philipsid?
STS 95'
egonr
huviline

Post by egonr »

krt h4 ei istu 95 sts sisse
STS 95'
DevilDeville
ravi puudub
Skype Kasutaja: devildeville

Post by DevilDeville »

egonr wrote:krt h4 ei istu 95 sts sisse
nu kui ma nüüd väga ei eksi, siis oli just kellegil pakkuda HID kit mikihiirepesasse olematu raha eest
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
egonr
huviline

Post by egonr »

võtaks küll... kus nägid?

EDIT: leidsin.
STS 95'
Rein
krooniline mölapidamatus
Skype Kasutaja: reinbiker

Post by Rein »

Oli Laser firma toodanguga kokku puude. Kurat valgus oli nii sinine, et sittagi ei näinud ja pirne põles väga kähku läbi. Kas keegi saaks öelda, milline komplekt oleks tõesti tasemel? Kusjuures, tule klaasidel on mingid tähised, mis lubavad seal Xenon pirni kasutada. Pesu ka alati ei pruugi aidata kõrvale hiilimisel.
http://reinufoto.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;, http://pilt.delfi.ee/user/Reinz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rein
krooniline mölapidamatus
Skype Kasutaja: reinbiker

Post by Rein »

http://www.flosser.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Flösser on küll usaldusväärne tootja, aga vene ja hiina staffiga võrreldes on hinnad kosmoses. Kümnekas on H4 :(
http://reinufoto.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;, http://pilt.delfi.ee/user/Reinz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Teet
vaikne vend

Post by Teet »

Ok härrased aga kas kellelgi on käepärast otse linki seadusele mis ütleb, et alles alates väljalaske aastaga 2000 peavad olema xenonide jaoks pesurid.

Ma veidike riigiteatajat uurisin aga ei jäänud õiget kohta silma ette.
Seville STS '97
ain
ravi puudub
Skype Kasutaja: eldorado67

Post by ain »

Kood 224. Lähi- ja kaugtulelaternad, mille lampide valgusvoog ületab 2000 lm

Nõuded:
1) lampe, mille valgusvoog on üle 2000 lm (gaaslahenduslambid ja näiteks hõõglambid HIR1, H9 tüüpi), on lubatud kasutada kaugtulelaternates ja ainult ebasümmeetrilise valgusjaotusega lähitulelaternates;
2) alates 1. oktoobrist 2000. a esmakordselt kasutusele võetud gaaslahenduslampidega M ja N kategooria sõidukil ja alates 10. juulist 2011. a esmakordselt kasutusele võetud hõõglampidega, mille valgusvoog ületab 2000 lm, M ja N kategooria sõidukil, peab lähitule laternate valgusvihu kõrguse reguleerimine, sõltuvalt kere asendist, toimuma automaatselt ja sõidukil peab olema laternate hajutiklaasi puhasti;

[RTL 2007, 96, 1605 � jõust. 21.12.2007]

3) gaaslahenduslambiga laternatel peab kaugtulelt lähitulele ümberlüliv seade tagama, et seadme rikke korral oleks sisse lülitatud lähituli. Ümberlülitusmehhanism peab välistama tulede vahepealsesse asendisse lülitatuse võimaluse;
4) igas lähitulelaternas võib olla ainult üks gaaslahendusvalgusallikas.

Allikas:
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12896328" onclick="window.open(this.href);return false;
„siin on tegemist jällegi ühe toreda riigireetmisega“ (Bretschneider).
Teet
vaikne vend

Post by Teet »

Aitäh Ain lingi eest.Trükkisin ka omale õige koha riigiteatajast välja. Eile said siis xenonid ette ja tõesti tõesti - nagu ööja päev :)
Seville STS '97
anryo
vaikne vend

Post by anryo »

Meie pere STS'i tuled on ikka täiesti ära väsinud, vaatasin eile. Suvel sai neid juba poleeritud ka - aga kasu ei miskit. Nüüd pimedate õhtutega häirib eriti, et teed ei näe.
Kas pole kellegil '98 STS'i esitulesid üle või oskate äkki pakkuda, kust neid kõige mõistlikum (=soodsam) tellida oleks?
ain
ravi puudub
Skype Kasutaja: eldorado67

Post by ain »

ebay ikka, kust mujalt.
uusi saab muidugi vast ka gmpartsdirect.com kaudu
„siin on tegemist jällegi ühe toreda riigireetmisega“ (Bretschneider).
anryo
vaikne vend

Post by anryo »

Ebays on samasugused vanad juustud.... :) Juba vaatasin.

Edit. GMPartsdirectis on 360.- USD / tk. Viking küsis 17k eek-i.... :lol
Eks kaevan edasi.
egonr
huviline

Post by egonr »

ma viskasin hirmkallid osramid lähikateks sest kestavad kauem kui philipsi udupeened 80%+, need panin kaugtuledeks:D

ei näe mingit põhjust xenoni järgi enam... masin siis 95a sts
STS 95'
constrictor
huviline

Post by constrictor »

minu liikuritel kõigil Osram Coolblue või Nightbreaker ees (loomulikult seal kus saab kasutada neid pirne) ja väga rahul.
Olid ka 95Voyageril (müüdud) ees, päris mitu aastat ja tulede plastist klaasid korras nagu Norras
http://www.autoparandus.ee" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply